Tuesday, June 7, 2011

lama tidak menulis..

artikel ringkas terakhir yg ku tulis menyentuh tntg kejantuhan kerajaan zalim di Tunisia. Momentum kebangkitan anak muda itu merebak keseluruh negara timur tengah.Mesir, Jordan UAE, Libya dan terkini Syiria terus di bangkitkan dengan gelombang melawan Pemerintah yg zalim.

Sifirnya mudah, negara-nagara yang terkena tempias kebangkitan tersebut hambit majoritinya adalah memimpin dari kalangan agama seakidahku tetapi bentuk pemerintahan tidak melambangkan pemerintahan Islam.Yang berda di atas dan juak2nya terus kaya raya dan berada dlm golongan marhain terus dlm kemiskinan.

Menjadikan kekuasan bukan suatu bentuk amanah tetapai tempat mangaut keuntungan bukan adalah prinsip atau garis panduan dlm sesebuah kerajaan yg ditunjangi oleh Islam. Oleh itu, tidak heranlan kini mungkin masanya mereka terkena tempias pemerintahan yg tidak bercirikan Islam tersebut.

Kehadiran jutaan umat di dataran Tahrir tidak boleh disembunyikan lg menandakan bukti rakyat bersungguh menolak pemerintahan yg zalim. bukan sekadar berhimpun, malahan dataran tersebut menjadi saksi jutaan umat bersujud menunaikan solat 5 waktu sehari semalam menandakan kejatuhan regim yg sedia ada InsyaAllah mendapat redha Allah S.w.t.

teruskan kebangkitan, wahai anak muda !!!

0 comments: