Monday, April 13, 2009

Pasca prk Bukit Gantang

Dalam masa terdekat ini mungkin kita boleh merenung perjalanan politik di negara kita.Tidak dapat dinafikan kesan prk di dua bukit sedikit mempengaruhi perjalanan parti politik di negara kita. beberapa isu yang timbul mungkin kita boleh ulas bersama dalam sedikit masa lagi.


"China, India bukan pengemis"
Pengundi bukan Melayu "tidak mahu dilayan seumpama pengemis" - apabila menjelang pilihanraya, mereka ditaburkan dengan pelbagai projek pembangunan dengan harapan mereka memilih calon BN, kata jurucakap rasmi MCA.

"Bukan Melayu tidak suka dilayan seperti peminta sedekah, hanya ketika pilihanraya kecil, lebih banyak penaikan taraf jalan dilakukan, peruntukan kepada sekolah, NGO dan badan amal meningkat," kata ahli jawatankuasa pusat parti itu Lee Wei Kiat.


Md Isa 'produk haram' UMNO, kata Hashim
Sambil menyifatkan Datuk Seri Dr Md Isa Sabu sebagai "produk haram" tradisi Umno, Hashim berkata, menteri besar itu harus melihat sejarah Umno di mana pengerusi perhubungan negeri, selalunya dilantik memegang jawatan tersebut.


Khir Toyo sokong Muhammad Taib diganti
Bekas menteri besar Selangor, Datuk Seri Dr Mohd Khir Toyo menyokong desakan supaya Datuk Seri Najib Tun Razak mengambil alih jawatan pengerusi perhubungan Umno Selangor daripada Tan Sri Muhammad Muhd Taib.

baca seterusnya setiap artikel ini di www.malaysiakini.com

0 comments: